Bezglutenowy kebab! / Gluten-free kebab


Składniki:/ Ingredients:
- 180 g siemienia lnianego/ 180 g flaxseed
- 9 łyżek mąki orkiszowej/ 9 tablespoons spelt flour
- 0,5 łyżeczki soli/ 0,5 teaspoon salt
- 4 łyżki zmielonych migdałów/ 4 tablespoons of ground almonds
- 4 jaja/ 4 eggs 





Jak to przygotować:/ How to make it: 

1. Najpierw należy wymieszać suche składniki, dodać jaja i zagnieść ciasto./ Blend dry ingredients, add eggs and knead the dough. 

2. Później podzielić ciasto na 6 części i rozwałkować między papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 5 min./ Then divide dough into 6 parts and roll it between parchment paper. Preheat the oven to 190 degrees C and bake it for 5 minutes. 

3. Do gotowych placków dodałam sałatę, cebulę, pomidory, usmażoną pierś z kurczaka i sos czosnkowy (na bazie jogurtu naturalnego)./ To the tortilla I added salad, onion, tomato, fried chicken breast and garlic sauce (on the basis of natural yoghurt). 




Smacznego!
Enjoy your meal!

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz