Składniki:/ Ingredients:
- 180 g siemienia lnianego/ 180 g flaxseed
- 9 łyżek mąki orkiszowej/ 9 tablespoons spelt flour
- 0,5 łyżeczki soli/ 0,5 teaspoon salt
- 4 łyżki zmielonych migdałów/ 4 tablespoons of ground almonds
- 4 jaja/ 4 eggs
Jak to przygotować:/ How to make it:
1. Najpierw należy wymieszać suche składniki, dodać jaja i zagnieść ciasto./ Blend dry ingredients, add eggs and knead the dough.
2. Później podzielić ciasto na 6 części i rozwałkować między papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 5 min./ Then divide dough into 6 parts and roll it between parchment paper. Preheat the oven to 190 degrees C and bake it for 5 minutes.
3. Do gotowych placków dodałam sałatę, cebulę, pomidory, usmażoną pierś z kurczaka i sos czosnkowy (na bazie jogurtu naturalnego)./ To the tortilla I added salad, onion, tomato, fried chicken breast and garlic sauce (on the basis of natural yoghurt).
Smacznego!
Enjoy your meal!
0 komentarze:
Prześlij komentarz