Fit naleśniki/ Fit pancakes






Składniki:/ Ingredients:

- 2 szklanki mąki kukurydzianej/ 2 glasses cornmeal
- 1,5 szklanki mleka/ 1,5 glass milk
- 1,5 szklanki wody (najlepiej gazowanej)/ 1,5 glass water (best sparkling)
- 2 jajka/ 2 eggs
- szczypta soli/ pinch of salt




Jak to wykonać:/ How to make it:

1. Ubiłam jajka ze szczyptą soli, później dodałam wszystkie inne składniki./ I beated eggs with pinch of salt, then I added other ingredients. 

2. Smażyłam naleśniki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu./ I fried pancakes on red-hot pan without fat. 

3. Naleśniki przełożyłam twarożkiem i gorącymi malinami. Pychotka! :) / I  added curd-cheese and hot raspberries to pancakes. Yummy! :)








Smacznego!
Bon appetit! 

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz