Ciasto z kaszy jaglanej / Cake from millet groats





Składniki: / Ingredients:
- 400 g kaszy jaglanej (surowej) / 400 g millet groats (raw) 
- 2 łyżeczki cynamonu / 2 tsp cinnamon
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia / 1 tsp baking powder
- 2 jaja / 2 eggs
- 2 łyżki masła klarowanego / 2 tbs drawn butter
- 4 łyżki mąki migdałowej (lub kukurydzianej) / 4 tbs almond flour (or cornmeal)
- 5 łyżek migdałów / 5 tbs almonds
- 5 łyżek miodu / 5 tbs honey
- 4 jabłka / 4 apples













Jak to wykonać: / How to make it: 

1. Najpierw gotować kaszę przez około 15 min. / Firstly boil millet groats for about 15 minutes. 

2. Gdy kasza ostygnie, dodać do niej pozostałe składniki i blenować do uzyskania jednolitej masy. / When groats millet will cool off, add other ingredients and blend it until unified pastry. 

3. Formę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta wylać do formy, a na to wyłożyć pokrojone jabłka. Na jabłka wylać pozostałe ciasto. / Slather the pan with parchment paper. Half of pastry pour to pan, and put sliced apples on it. Pour the rest on apples. 

4. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 1 godzinę. / Preheat the oven to 170 degrees C and bake it for 1 hour. 






 Gotowe. Smacznego! :)
Bon appetit! :)

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz