Składniki:
• mieszanka sałat: roszponka, rukola, sałata lodowa i szpinak
• garść pomidorów koktajlowych
• szynka parmeńska
• oliwa z oliwek
• oliwa z oliwek o smaku chilli
• słonecznik
Jak to wykonać:
1. Sałatę umyłam, położyłam na talerzu. Pokroiłam pomidorki koktajlowe i wrzuciłam do sałaty.
2. Szynkę parmeńską na niewielkiej ilości tłuszczu ( 1 łyżeczka) smażyć przez około 2 min z każdej strony. Gotową szynkę położyć na talerzu z ręcznikiem kuchennym, by wchonął on tłuszcz i wrzucić do sałaty.
3. Słonecznik uprażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do sałaty.
4. Całość polać oliwą z oliwek i oliwą w smaku chilli.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz