Sałatka z szynką parmeńską



Składniki:
• mieszanka sałat: roszponka, rukola, sałata lodowa i szpinak
• garść pomidorów koktajlowych
• szynka parmeńska
• oliwa z oliwek
• oliwa z oliwek o smaku chilli 
• słonecznik



Jak to wykonać:

1. Sałatę umyłam, położyłam na talerzu. Pokroiłam pomidorki koktajlowe i wrzuciłam do sałaty. 

2. Szynkę parmeńską na niewielkiej ilości tłuszczu ( 1 łyżeczka) smażyć przez około 2 min z każdej strony. Gotową szynkę położyć na talerzu z ręcznikiem kuchennym, by wchonął on tłuszcz i wrzucić do sałaty. 

3. Słonecznik uprażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do sałaty.

4. Całość polać oliwą z oliwek i oliwą w smaku chilli. 


Smacznego! 

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz